ФОРУМОТ Е НАШ

ФОРУМОТ Е НАШ

Овој форум е во наша сопственост,тука секој може да си каже што мисли,па дури и да објави штрајк,па затоа слободно ТУПЕТЕ и УЖИВАЈТЕ ! п.с. Форумот е строго забранет за малолетници!!!
 
HomeHome  PortalPortal  Регистрирајте сеРегистрирајте се  ВлезВлез  
Добро ни дојдовте драги пријатели „Тупаџијо еден... ни-за-еден“

Share | 
 

 Македонски народни песни

Go down 
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
АвторПорака
Далила
Одличен тупаџија
Одличен тупаџија
avatar

Број на мислења : 783
Локација : Скопје
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: АНГЕЛЕ ДИМОСКИ-ЕЗГИЈА   Пет 12 Сеп 2008, 2:47 am

МНОГУ ГИ САКАМ ЕЗГИИТЕ НА КАВАЛ,МНОГУ СЕНТИМЕНТАЛНО...
Вратете се на почетокот Go down
OPINOK
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 262
Регистриран на : 2008-09-03

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пет 12 Сеп 2008, 2:31 pm
Вања Лазарова
Вратете се на почетокот Go down
OPINOK
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 262
Регистриран на : 2008-09-03

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пет 12 Сеп 2008, 2:33 pm

све ова е избришано веке одамна
ШТЕТА
а какви емисии правеле бравоКостадинка Палазова
Вратете се на почетокот Go down
OPINOK
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 262
Регистриран на : 2008-09-03

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пет 12 Сеп 2008, 2:35 pmБорче Крстевски
Вратете се на почетокот Go down
OPINOK
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 262
Регистриран на : 2008-09-03

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пет 12 Сеп 2008, 2:37 pm

НИШТО БЕЗ
ЧАЛГИЈА - НЕВЕСТИНСКО ОРОПоследната промена е направена од OPINOK на Пет 12 Сеп 2008, 2:49 pm. Мислењето е променето 1 пати
Вратете се на почетокот Go down
OPINOK
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 262
Регистриран на : 2008-09-03

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пет 12 Сеп 2008, 2:46 pm

ЕДНА ПЕСНА
ЦЕЛА ПРИКАЗНА

Васка Илиева
Вратете се на почетокот Go down
OPINOK
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 262
Регистриран на : 2008-09-03

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пет 12 Сеп 2008, 2:50 pmГајдарско оро - Пеце Атанасовски
Вратете се на почетокот Go down
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пет 12 Сеп 2008, 9:06 pm

Не стој доне донке
Вратете се на почетокот Go down
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Нед 14 Сеп 2008, 10:52 pm

Димче могилче
Вратете се на почетокот Go down
GokaGrozni
Одржувач на ред
Одржувач на ред
avatar

Број на мислења : 2571
Локација : Куманово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: МАКЕДОНСКА ЕПСКА НАРОДНА ПЕСНА   Нед 14 Сеп 2008, 11:25 pm

БОЛЕН ДОЈЧИН

Попаднала црна Арапина,
Попаднала под града Солуна,
Глава имат колку еден казан,
Уши имат колу два таруна,
Очи имат колку два шиника.

Ми кондисал под Солуна града,
Под Солуна, Солунски ливаѓе,
Па ми удрил белана чадара;

И ми собрал старци и попои,
Таин сакат од Солуна града,
На ден сакат по две фурни лебец,
И им сакат крава јалоица,
И им сакат по бочка ракија,
И им сакат по две бочки вино,
На ден сакат п’ убаа нееста,
На ноќ сакат п’ една малка мома,
Ми и’ љубит и ми и’ загубвит.

Сите ми се редум изредија,
Ред падна на млада Ангелина.
Ангелина Дојчинова сестра.

Ангелина Дојчинова сестра,
Дворје метит градум солзи ронит,
Со солзи ми дворје завадила.

Ја догледа брат је болен Дојчин
„Ајти тебе сестро Ангелино!
Ајти тебе сестро Ангелино!
Што те тебе нужба дотерало,
Дворје метиш дробни солзи рониш?

Али ти се, сестро, здодеало,
Рамни дворје, сестро, меетејќи?
Мене болно, сестро, гледаејќи? -
Рани, болки, сестро, врзеејќи,
И понади мене готвеејќи?“

„Ајти тебе брате, Болен Дојчин!
Ајти тебе брате, Болен Дојчин!
Та не ми се мене здодеало,
Рамно дворје, брате, метеејќи,
Тебе болно, брате, гледаејќи,
Рани, болки тебе врзеејќи,
И понади тебе готвеејќи;

Попаднала црна Арапина,
Попаднала под града Солуна,
Глава имат колку еден казан,
Уши имат колу два таруна,
Очи имат колку два шиника.
Ми кондисал под Солуна града,
Под Солуна, Солунски ливаѓе,
Па ми удрил белана чадара;

И ми собрал старци и попои,
Таин сакат од Солуна града,
На ден сакат по две фурни лебец,
И им сакат крава јалоица,
И им сакат по бочка ракија,
И им сакат по две бочки вино,
На ден сакат п’ убаа нееста,
На ноќ сакат п’ една малка мома,
Ми и’ љубит и ми и’ загубвит.

Сите ми се редум изредија,
Ред ми падна, мене ќе ме замат.“

И говорит брат је Болен Дојчин
„Ајти тебе сестро Анеглино,
Ајти тебе сестро Анеглино,
Ајти тебе сестро Анеглино,
Ајти тебе сестро Анеглино, Ал тоа те тебе брига нашло?

Ево имат за девет години,
Каде лежам болно на постела;
Веќе ми се коски раскостиле,
Веќе ми се меса раскапале;
Коса ми е долу до појаса,
Брада ми е до црната земја,

Ај отвори шарена ковчега,
Да изваиш триста лакти платно,
Триста лакти платно бамбакерно,
Да изврзиш рани од анџари;

И земи ми моја вита сабја;
Ево имат за девет години,
Сабја в рака не ми е фатена,
Не фатена, ни па наоточена,
Веќе ми е сабја ‘рѓосана.

Да ја носиш Умер калакчија,
Калакчија, мила побратима,
Да наточит моја вита сабја,
Да наточит сабја вересија,
Ако станам скапо ќе му платам,
Ак’ не станам, алал да ми чинит.“

Па ми стана млада Ангелина,
И ми зеде сабја ‘рѓосана,
Ми отиде дури у Умера

„Ајти тебе Умер калакчија,
Ајти тебе Умер калакчија,
Так ти Бога, ја ќе ти се мола!
Ме допуштил брат ми Болен Дојчин,
Болен лежит за девет години,
Веќе му се коски раскостиле,
Веќе му се меса раскапале;
Коса му е долу до појаса,
Брада му е до црната земја,
Сабја в рака не му е фатена,
Не фатена, ни па наоточена,
Веќе му е сабја ‘рѓосана.
Лели си му верна побратима,
Да му остриш сабја вересија,
Ако станит скапо ќе ти платит,
Ак’ не станит, алал да му чиниш.“

Проговори Умер калакчија
„Ајти тебе млада Ангелино,
Ајти тебе млада Ангелино,
Ангелино, сестро Дојчинова,
Чуму му е сабја наточена,
Лел’ је болен јунак Болен Дојчин?“

Проговара млада Ангелина
„Попаднала црна Арапина,
Попаднала црна Арапина,
Попаднала под града Солуна,
Глава имат колку еден казан,
Уши имат колу два таруна,
Очи имат колку два шиника.

Ми кондисал под Солуна града,
Под Солуна, Солунски ливаѓе,
Па ми удрил белана чадара;

И ми собрал старци и попои,
Таин сакат од Солуна града,
На ден сакат по две фурни лебец,
И им сакат крава јалоица,
И им сакат по бочка ракија,
И им сакат по две бочки вино,
На ден сакат п’ убаа нееста,
На ноќ сакат п’ една малка мома,
Ми и’ љубит и ми и’ загубвит.

Сите ми се редум изредија,
Ред ми падна, мене ќе ме замат.“

Проговори Умер калакчија
„Ајти тебе млада Ангелино!
Ајти тебе млада Ангелино!
Ангелино, сестро Дојчинова,
Ак’ ми даваш твојте црни очи,
Црни очи, морски пијавици,
Да ти острам сабја Дојчинова.“

Расплака се лична Ангелина,
Се поврати назад плачеејќи,
Плачеејќи, назад пиштеејќи;
Од далеку Ангелина викат

„Ајти тебе брате Болен Дојчин!
Ајти тебе брате Болен Дојчин!
Не ми острит Умер калакчија,
Не ми острит сабја вересија,
Тук ми сакат мојве црни очи.“

Проговори брат је Болен Дојчин;
„Остај сабја, сестро Ангелино,
Остај сабја, сестро Ангелино,
Остај сабја на бела постела,
И влези ми темни конушници,
Да изваиш моја брза коња,
Три години коња незобано,
Не глеано коња, ни чешано,
Ни па арно вода напоено,
Да ја водиш Митре Поморанче,
Налбатина, моја побратима,
Да ти коит коња вересија;
Ако станам скапо ќе му платам,
Ќе му платам жолтици дукати,
Ак’ не станам алал да ми чинит.“

Па ми стана млада Ангелина,
И ми влезе темни конушници,
Ми изваи нег’ва брза коња,
Ја однесе Митре Поморанче,
Да ми коит коња вересија

„Так ти Бога Митре Поморанче,
Так ти Бога Митре Поморанче,
Ме допуштил брат ми Болен Дојчин,
Болен лежит за девет години,
Веќе му се коски раскостиле,
Веќе му се меса раскапале;
Коса му е долу до појаса,
Брада му е до црната земја,
Лели си му верна побратима,
Да му коеш нег’ва брза коња,
Да му коеш коња вересија,
Ако станит скапо ќе ти платит,
Ак’ не станит алал да му чиниш.“

Проговори Митре Поморанче
„Ајти тебе млада Ангелино,
Ајти тебе млада Ангелино,
Ангелино, сестро Дојчинова,
Чуму ти е коња Дојчинова,
Лел’ је болен јунак Болен Дојчин?“

Проговара млада Ангелина
„Попаднала црна Арапина,
Попаднала црна Арапина,
Попаднала под града Солуна,
Глава имат колку еден казан,
Уши имат колу два таруна,
Очи имат колку два шиника.

Ми кондисал под Солуна града,
Под Солуна, Солунски ливаѓе,
Па ми удрил белана чадара;

И ми собрал старци и попои,
Таин сакат од Солуна града,
На ден сакат по две фурни лебец,
И им сакат крава јалоица,
И им сакат по бочка ракија,
И им сакат по две бочки вино,
На ден сакат п’ убаа нееста,
На ноќ сакат п’ една малка мома,
Ми и’ љубит и ми и’ загубвит.

Сите ми се редум изредија,
Ред ми падна, мене ќе ме замат.“

И је велит Митре Поморанче
„Ајти тебе млада Анелино,
Ајти тебе млада Анелино,
Ангелино, сестро Дојчинова,
Ако даваш твое бело лице,
Твое лице како јасно сонце,
Твојте веѓи, морски пијавици,
Твојте очи како црно грозје,
Да ти ковам коња Дојчинова,
Да ти ковам коња вересија.“

Па ми викна млада Ангелина,
Викна, писна, на глас да ми плачит,
Раце кршит од бели колена,
Солзи ронит по бели образи,
Од образи, шарени пазуви,
Од пазуви, шарени скутои,
Од скутои, по земја сурова.

Си поведе коња Дојчинова,
Љуто к’лнит млада Ангелина -
„Бог те убил Митре Поморјанче!
Бог те убил Митре Поморјанче!
Заш не тргна сабја да м’ загубиш,
Туку мене ти ме посрамоти!“

Па си тргна дома си отиде,
И му кажвит брату си Дојчину

„Ајти тебе брате болен Дојчин!
Ајти тебе брате болен Дојчин!
Што ми стори голема срамота,
Со твојата верна побратима,
Што јадефте, брате, што пиефте,
Што одефте в гори на лоење;
Кога реков за твојата коња,
Да ја коит, брате, вересија,
Што ми рече Митре Поморанче,
Ако даиш твое бело лице,
Ќе ти коам коња вересија.“

И се фрли јунак Болен Дојчин,
И се фрли на нога јуначка
„Ајти тебе сестро Ангелино!
Ајти тебе сестро Ангелино!
Страф да немаш, сестро, страм да немаш!
Ја отиди Плетикоса Павле,
Берберина, моја побратима,

Ево имат за девет години,
Каде лежам болно на постела;
Веќе ми се коски раскостиле,
Веќе ми се меса раскапале;
Коса ми е долу до појаса,
Брада ми е до црната земја,
Да ми стрижит коса вересија,
Да ми стрижит, брада да ми бричит.“

Па ми стана млада Ангелина,
Ми отиди Плетикоса Павле
„Ајти тебе Плетикоса Павле
Ајти тебе Плетикоса Павле
Ме допуштил брат ми Болен Дојчин,
Болен лежит до девет години;
Веќе му се коски раскостиле,
Веќе му се меса раскапале;
Коса му е долу до појаса,
Брада му е до црната земја,
Лели си му верна побратима,
Да му стрижиш коса вересија,
Да му стрижеш, брада да му бричиш,
Ако станит скапо ќе ти платит,
Ак’ не станит алал да му чиниш.“

Проговори Плетикоса Павле
„Ајти тебе млада Ангелино,
Ајти тебе млада Ангелино,
Ангелино, сестро Дојчинова,
Чуму му је коса острижена,
Чуму му је брада обричена,
Лел’ је болен јунак Болен Дојчин?“

Проговара млада Ангелина
„Попаднала црна Арапина,
Попаднала црна Арапина,
Попаднала под града Солуна,
Глава имат колку еден казан,
Уши имат колу два таруна,
Очи имат колку два шиника.

Ми кондисал под Солуна града,
Под Солуна, Солунски ливаѓе,
Ми удрила белана чадара;
И ми собра старци и попои,
Таин сакат од Солуна града,
На ден сакат по две фурни лебец,
И им сакат крава јалоица,
И им сакат по бочка ракија,
И им сакат по две бочки вино,
На ден сакат п’ убаа нееста,
На ноќ сакат п’ една малка мома,
Ми и’ љубит и ми и’ загубвит.

Сите ми се редум изредија,
Ред ми падна, мене ќе ме замат.“
Тогаш велит Плетикоса Павле
„Ајти тебе млада Ангелино,
Ајти тебе млада Ангелино,
Ангелино сестро Дојчинова,
Ал ми даваш твоја тонка става;
Става имаш како морска трска;
Да ти стрижам коса Дојчинова,
Да ти стрижам, па и да ти бричам.“

Се поврна млада Ангелина,
Си отиде во рамно дворои
„Ајти тебе брате Болен Дојчин!
Ајти тебе брате Болен Дојчин!
Не си имал верни побратими,
Туку биле Турци неверници!
Ми посака тонката ми става.“

„Ајти тебе сестро Ангелино!
Ајти тебе сестро Ангелино!
Убило ‘и мојте побратими,
Убило ‘и јадење пиење!

Ево имат за девет години,
Каде лежам болно на постела;
Веќе ми се коски раскостиле,
Веќе ми се меса раскапале;
Коса ми е долу до појаса,
Брада ми е до црната земја,

Ја отвори шарена ковчега,
Па извади триста лакти платно,
Триста лакти платно бамбакерно,
Да изврзеш рани од анџари,
Да престегнеш моја половина,
Да собереш коски раскостени,

Па подај ми моја боздогана,
Боздогана, моја вита сабја,
Доведи ми моја брза коња.“

Извади му млада Ангелина
Триста лакти платно бамбакерно,
Изврза му рани од анџари
Престегна му коски раскостени,
Рипна Дојчин на нога јуначка,
Си опаса сабја ‘рѓосана,
Па ми вјана коња некована,
Си ја грабна тешка боздогана,
Право одит под града Солуна,
Право одит на бела чадара,
Право одит црна Арапина,
Пиштит, викат колку глас го држит

„Ја излези црна Арапино!
Ја излези црна Арапино!
Ја излези гламјо опалена!
Ја излези да се обидеме!
Та да видиш јунак од јунака!“

Си излезе црна Арапина,
Туку врескат како некој аждер
„Чекај Дојчин, жолта восочино!
Чекај Дојчин, жолта восочино!
Чекај моја тешка боздогана,
Малу тежит, седумдесет ока.“

Арап фрли тешка боздогана,
Ја пречека Дојчин во десница.

„Чекај, чекај црна Арапино,
Чекај, чекај црна Арапино,
Црн Арапин, гламјо опалена,
Чекај моја тешка боздогана,
Малу тежит тристотини ока.“

Фрли Дојчин тешка боздогана,
Го погоди меѓу двете очи,
Се откина глава Арапова.

Рипна Дојчин од брзаго коња,
Глаа кладе на коња пред себе,
И ми тргна во града Солуна.

Врвит Дојчин по среде Солуна,
Што го виде се’ ми се зачуди -
„Што ќе биде ова чудно чудо,
Што ќе биде ова чудно чудо,
Овој јунак, како суво дрво,
Лице имат, како восок жолто,
Што ми стори голема умера!
Јунак било, јунак ќе да бидит!
Не му требат цркви манастири,
Да и’ праит, добро да им чинит!“

Ми помина по среде чаршија,
Право појде Умер калакчија
„Ајти тебе Умер калакчија!
Ајти тебе Умер калакчија!
Сум те имал верна побратима,
Ти ја пратив сестра Ангелина

Да наточиш моја вита сабја,
Да наточиш сабја вересија,
Ако станам скапо да ти платам,
Ак’ не станам алал да ми чиниш.

Ајти тебе Умер калчкија,
Не си било верна побратима,
Не наточи моја вита сабја,
Не наточи сабја вересија,
Тук посака сестрините очи.

Ајти тебе Умер калчкија,
Сум станало скапо да ти платам,
Да ти платам твоја вересија“

Рипна Дојчин од брзаго коња,
Па ми тргна сабја дипленица,
Му ја зеде неговата глава.И појде при Митре Поморанче
„Ајти тебе Митре Поморанче,
Ајти тебе Митре Поморанче,
Поморанче, верна побратима,
Што те имав кај мои црни очи,
Ти ја пратив сестра Ангелина
Да ми коеш моја брза коња,
Да ми коеш коња вересија,
Ако станам скапо да ти платам,
Ак’ не станам алал да ми чиниш.

Ајти тебе Митре Поморанче,
Не си било верна побратима,
Не окое моја брза коња,
Не окое коња вересија,
Тук посака сестриното лице.

Ајти тебе Митре Поморанче,
Што је ова голема срамота,
Што ми стори на мојата сестра!

Ајти тебе Митре Поморанче,
Сум станало скапо да ти платам,
Да ти платам твоја вересија“

Рипна Дојчин од брзаго коња,
Па ми тргна сабја дипленица,
Му ја зеде и негоа глава.

И појде при Плетикоса Павле
„Ајти тебе Плетикоса Павле,
Ајти тебе Плетикоса Павле,
Сум те имал верна побратима,
Ти ја пратив сестра Ангелина
Да острижеш коса до појаса,
Да обричеш брада вересија,
Ако станам скапо да ти платам,
Ак’ не станам алал да ми чиниш.

Ајти тебе Плетикоса Павле,
Не си било верна побратима,
Не остриже коса до појаса,
Не обриче брада вересија,
Тук посака сестрината става.

Ајти тебе Плетикоса Павле,
Сум станало скапо да ти платам,
Да ти платам твоја вересија“

Рипна Дојчин од брзаго коња,
Па ми тргна сабја дипленица,
Му ја зеде и негоа глава.

Вјана Дојчин коња некована,
Отплатило таин на Арапа,
Отплатило верни побратими,
Отплатило скапа вересија,
Дома одит, од далеку викат
„Ангелино, моја мила сестро,
Ангелино, моја мила сестро,
Отвори ми наши вити порти,
Постели ми шарена одаја,
И барај ми свешти и ламбади,
Доведи ми попој законици,
Што сакаше, сестро, се ти свршив,
Ќе се делит душа од снагава.

Да не жалиш, сестро, да не плачиш,
Тук да земеш свирци, дабоани,
Та да сториш голема донамба.“

И ми стана сестра Ангелина,
Ми отвори нивни вити порти,
Уплашена, мошне устрашена;
Кога виде глава од Арапа,
Го прегрна млада Ангелина,
Го однесе в шарена одаја,
Колку легна на мека постела,
Дури сестра свешта му запали,
Даде душа брат је Болен Дојчин.

Се собраје старци и попои,
Ми кладое свирци дабоани
Што ми бие три дни и три ноќи.Благодарение не blog.com.mk

..............................................................................................................................................
„Име си е име“
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/GokaGrozni
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Пон 15 Сеп 2008, 12:26 am

Дали знаеш паметиш Милице
Вратете се на почетокот Go down
GokaGrozni
Одржувач на ред
Одржувач на ред
avatar

Број на мислења : 2571
Локација : Куманово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: TOSE PROESKI JANO MORI   Пон 15 Сеп 2008, 9:17 pm

Далила напиша:
Цела се наежувам кога го слушам овој глас,прекрасна изведба

Оваа верзија е уште потажна


..............................................................................................................................................
„Име си е име“
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/GokaGrozni
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   Вто 16 Сеп 2008, 12:13 am

Кој ова не го преслушал нека навали
Вратете се на почетокот Go down
Бе Перо
Тупаџија со тапија
avatar

Број на мислења : 3016
Локација : Скопје
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Слушам кај шумат шумите   Сре 17 Сеп 2008, 12:50 am

Вратете се на почетокот Go down
http://www.macedonianphalanx.blogspot.com
SiNaPsA`
Тупаџија со тапија
avatar

Број на мислења : 2321
Локација : Тетово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Мајка на Марика - Тоше Проески   Сре 17 Сеп 2008, 1:06 am


..............................................................................................................................................
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/user/TheSiNaPsA
SiNaPsA`
Тупаџија со тапија
avatar

Број на мислења : 2321
Локација : Тетово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Со маки сум се родила   Сре 17 Сеп 2008, 1:11 am

Малку е жална песната 😢

..............................................................................................................................................
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/user/TheSiNaPsA
SiNaPsA`
Тупаџија со тапија
avatar

Број на мислења : 2321
Локација : Тетово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Со маки сум се родила - стихови   Сре 17 Сеп 2008, 1:13 am

Со маки сум се родила,
со жалости јас ќе си умрам.
Маките да ми ги напишете
озгора на гробот мој. 2х

Ќе се качам на планина,
ќе влезам в темни пештери,
очите да ми паралдисаат,
сонето да не го видам. 2х

Ќе слезам долу в ѓул-бавчи,
кај тие росни цвеќиња,
кај тој алов катмер каранфир,
кај тој ран бел босилок. 2х

..............................................................................................................................................
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/user/TheSiNaPsA
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: Се собрале комитите   Сре 17 Сеп 2008, 3:49 pm

Вратете се на почетокот Go down
SiNaPsA`
Тупаџија со тапија
avatar

Број на мислења : 2321
Локација : Тетово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Симеон Гугуловски - Народе Македонски   Сре 17 Сеп 2008, 5:15 pm


..............................................................................................................................................
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/user/TheSiNaPsA
SiNaPsA`
Тупаџија со тапија
avatar

Број на мислења : 2321
Локација : Тетово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Симеон Гугуловски - Земјо Македонска   Сре 17 Сеп 2008, 5:17 pm


..............................................................................................................................................
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/user/TheSiNaPsA
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: Слушај бе кралу   Сре 17 Сеп 2008, 8:46 pm

Вратете се на почетокот Go down
GokaGrozni
Одржувач на ред
Одржувач на ред
avatar

Број на мислења : 2571
Локација : Куманово
Регистриран на : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: TOSE PROESKI & Naum Petreski Duet - Ima li pesna   Сре 17 Сеп 2008, 9:31 pm


..............................................................................................................................................
„Име си е име“


Последната промена е направена од GokaGrozni на Чет 18 Сеп 2008, 10:38 pm. Мислењето е променето 1 пати
Вратете се на почетокот Go down
https://www.youtube.com/GokaGrozni
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: На срце ми лежи мила мамо   Чет 18 Сеп 2008, 7:52 pm

Вратете се на почетокот Go down
Arwen BubaMawa
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 204
Локација : Beverly Hills / Struga / MAKEDONIJA
Регистриран на : 2008-09-05

ПишувањеПредмет: More sokol pie (Aleksandar Sarievski)   Сре 24 Сеп 2008, 3:19 am

Вратете се на почетокот Go down
http://www.lt-apartments.mkd.net
CENTO
Тупаџија
Тупаџија
avatar

Број на мислења : 306
Локација : камник,ченто,скопје,МАКЕДОНИЈА
Регистриран на : 2008-09-08

ПишувањеПредмет: Јонче Христовски-ој вардаре македонски   Чет 25 Сеп 2008, 12:43 am

bounce
Вратете се на почетокот Go down
Sponsored content
ПишувањеПредмет: Re: Македонски народни песни   

Вратете се на почетокот Go down
 
Македонски народни песни
Вратете се на почетокот 
Страна 2 of 6Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:Не можете да одговарате на темите во форумот
ФОРУМОТ Е НАШ :: ТУПАЛКА :: Форумот е НАШ :: МУЗИКА-
Отиди до: